Megnyílt Magyarország első olyan online tetőablak webáruháza, ahol a Magyarországon kapható ÖSSZES MÁRKÁBÓL választhatsz. A tulajdonost, Tóth Gergelyt kérdeztük.

Gergő, miért pont tetőablakok?

Az eredeti szakmám ács-állványozó. A középiskola elvégzése után ebben a szakmában dolgoztam 14 évig, mint egyéni vállalkozó. Tetőket építettem és újítottam fel, ahol természetesen építettem be tetőtéri ablakokat is. Ekkor ismertem meg Frey Pétert, az akkori VELUX területi képviselőt. A vele folytatott beszélgetés során merült fel, hogy mi lenne, ha csak tetőablakok beépítésével foglalkoznék. Ez a folyamat eltartott 2011-2014 ig. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy ne kelljen már tetős munkát vállalni a tetőablakok mellé. Hát így kezdődött.

Akkor, ha jól értem te csak tetőtéri ablakok beépítésével foglalkozol? Van elég megrendelésed?

Igen, csak tetőablak. A munkáink 90%-a tetőablak csere. A maradék 10% tetőablak beépítés, fénycsatorna beépítés és esetenként padláslépcsőt is beszerelünk. Mindig van elég érdeklődőnk. Tavaly az év nagyobb részében két csapattal dolgoztunk, de nagyon nehéz megbízható munkaerőt találni, így idén sajnos csak egy csapattal dolgozunk. Ez meg is látszik a határidő naplón, mert már február közepén betelt a május is. Ez egy ács, tetőfedő vagy bádogos vállalkozónak nem tűnik soknak, de a mi esetünkben ez közel 50 különböző ügyfelet jelent.

Hogyan tudod mindezt menedzselni?

Szerencsére 2015-ben megismertem egy szuper ügyfélkezelő szoftvert, ami segít abban, hogy ne felejtsünk el semmit. Nálunk egy érdeklődő 1-3 hónapig van a „csőben” változó státusszal. Van, aki éppen árajánlatra vár, aztán van akinek megrendelés alatt vannak a termékei, mások már a szerelési időpontra várnak, stb… Ilyen státuszból 11 van a rendszerünkben. Mindezt automata feladatok és automata email sorozatok segítik.

Hányan dolgoztok a háttérben?

A szerelő csapaton kívül feleségem és én fixen, de van egy harmadik segítségünk, aki időszakosan szokott besegíteni, amikor éppen szükség van rá.

Hogyan jött az ötlet, hogy tetőablak webáruházat indítasz?

Ez már egy több éves projekt. A webáruház ötlete az egyre fogyó szakemberek és a toborzás nehézsége miatt merült fel bennem. Mivel nem látom biztosnak a szolgáltatást (megbízható munkatársak hiányában), emiatt egy másik pilléren gondolkoztam és mi lenne kézenfekvőbb, mint azt értékesíteni, amit egyébként is elég jól ismerek, azaz a tetőablakokat.

Miért minden márka? Miért nem csak egy-kettő, hiszen akkor nagyobb volument tudnál produkálni az adott beszállítónál?

A koncepciót, hogy minden márka megtalálható nálunk, azt a saját piackutatásom alapján hoztam meg. Egyszerűen ez a vásárlók igénye, hogy össze tudják hasonlítani egy helyen a kinézett termékeket. Jelenleg Roto, DAKEA, FAKRO, Schindler, VELUX és OptiLight tetőablakok találhatók meg a webáruház kínálatában.

Mekkora árukészlettel indultok?

Minimális árukészlettel indulunk. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy óriási a termék kínálat, amit a hat gyártó termékei tesznek ki. Ez több, mint 20000 termékvariáció, ami hatalmas befektetést igényelne, ami teljesen felesleges, hiszen a termékek nagy része pár napon belül megérkezik. Így alacsonyabban tudjuk tartani az árainkat és marad tőke a bemutató teremre is :)

Fizikailag is össze lehet hasonlítani őket? Van bemutató termed?

Jelenleg nincs még bemutató terem, de rövid határidőn belül az is megnyílik.

Hol, érhető el a webáruház?

Az OnlineTetőablakok webáruház a https://tetoablak.hu címen található.